Ενδιαφέροντα Μέρη για Eπίσκεψη

από το Τολό


Ένα ξενοδοχείο στο Τολό είναι μία ιδανική βάση για εξερεύνηση των θυσαυρών της Αργολίδας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας της Ελλάδας.


Θα βρείτε ιστορικές πόλεις και αξιοθέατα να επισκεφθείτε, όπως το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τις Μυκήνες, την Αρχαία Τίρυνθα, το Άργος, το Ναύπλιο, την αρχαία πυραμίδα στο Ελληνικό, το Κεφαλάρι, την αρχαία Ολυμπία, την αχραία Κόρινθο, το Ακροκόρινθο, το κανάλι της Κορίνθου, τη Νεμέα, το Μυστρά, τη Σπάρτη και πολλά ακόμα.


Το έμπειρο προσωπικό μας είναι διαθέσιμο να σας εξυπηρετήσει και να σας ενημερώσει για ότι χρειάζεστε για να δείτε τα αρχαία και μοντέρνα αξιοθέατα της Ελλάδας.


Αρχαία Κόρινθος

Έρευνες και εκσκαφές έχουν αποδείξει πως τα ευρήματα στην Αρχαία Κόρινθο είναι από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης. Στους πρόποδες του λόφου θα δείτε απλωμένη την Αρχαία Κόρινθο.

Αρχαία Τίρυνθα

Στην αρχαιότητα η Τίρυνθα είναι συνδεδεμένη με τον Περσέα και Ευρυσθέα, για τους οποίους ο Ηρακλής έκανε τους 12 άθλους.

Άργος

Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία, θα βρείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου. Το Άργος ήταν η πιό ισχυρή πόλη της Ελλάδας πριν ακόμα και από τις Μυκήνες.

Ο Ισθμός της Κορίνθου

Ο Περίανδρος, τύραννος της πόλης, ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να γίνει ο Ισθμός (602 π. Χ.) Ένα τόσο μεγάλο έργο όμως δεν ήταν εφικτό με βάση την τεχνολογία της εποχής και έτσι ο Περίανδρος έφτιαξε τον Δίολκο, έναν πλακόστρωτο δρόμο ο οποίος επέτρεπε στα πλοία να μεταφέρονται ανάμεσα στον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό κόλπο.

Επίδαυρος

Ένα από τα πρώτα ιατρικά και πνευματικά κέντρα, το θέατρο χτίστηκε προς τιμήν του ημίθεου της ιατρικής, Ασκληπιού.

Κεφαλάρι

Ένα πολύ ενδιφέρον σημείο είναι η σπηλιά που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κεραμικά κομμάτια από τη Νεολιθική περίοδο και άλλα πιο παλιά αντικείμενα που αποδυκνείουν ότι υπήρχαν κάτοικοι στην περιοχή από εκείνη την εποχή.

Μυκήνες

ο σπίτι του Βασιλιά Αγαμέμνονα και έμπνευση για τα έργα του Ομήρου. Ο χώρος ανακαλύφθηκε από τον ερασιτέχνη αρχαιολόγο Ερρίκο Σλήμαν το 1874, ο οποίος ήταν φημησμένος για την ανακάλυψη της Τροίας. Οι Μυκήνες είναι ένα παράδειγμα εκλεπτυσμένου φρουρίου που λένε οτι χτίστηκε με βοήθεια από τους Κύκλωπες.

Μύστράς

Στα μέσα του 13ου αιώνα Φράγκοι ιππότες έχτισαν σκοπιές να να μπορούν να προστατέψουν την Λακεδαιμονία και να ελέγχουν τους αντάρτες του Ταΰγετου αλλά δεν κράτησε για πολύ.

Νεμέα

Η αρχαία περιοχή της Νεμέας είναι στην περιοχή της Κορινθίας όπου ο μυθικός ήρωας Ηρακλής σκότωσε το Λιοντάρι της Νεμέας.

Αρχαία Ολύμπία

Τα Ολύμπια έγιναν κέντρο λατρείας του θεού Δία και ο δασώδης χώρος εξαπλώνετε στους πρόποδες του λόφου Κρόνιον. Στην αρχαιότητα υπήρχαν άπειροι ελαιώνες, λεύκες, βελανιδιές και πεύκα και αυτά τα δέντρα έδωσαν το όνομα Αλτίς στον ιερό χώρο.

Πυραμίδα του Ελληνικού

Η Πυραμίδα του Ελληνικού, μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από το Τολό, είναι η πιό σημαντική και άψογα διατηρημένη πυραμίδα της Ελλάδας.