Για το Ναύπλιο

Nafplion view from Palamidi
Bourtzi castle Nafplion
Palamidi castle Nafplion
Syntagma Square Nafplion

Ναύπλιο - Ναύπλιον - Ανάπλι - Νάπλι - το ίδιο μέρος, διαφορετικά ονόματα

Το Ναύπλιο βρίσκετε μόλις 1ο λεπτά με το αυτοκίνητο από το Τολό και είναι προσβάσιμο και με τοπικά λεωφορεία περίπου κάθε ώρα του καλοκαιρινούς μήνες. Η διαδρομή από το ξενοδοχείο είναι περίπου 25 λεπτά.

Κάποτε η πρωτεύουσα της Ελλάδος μετά από τον Αγώνα της Απελευθέρωσης το 1821, το Ναύπλιο τώρα είναι είναι δημοφιλής προορισμός για ξένους και έλληνες. Γεμάτο ιστορία υπάρχει πληθώρα πραγμάτων για να δει και να κάνει κανείς.

Επισκεφθείτε το Παλαμίδι που κυριαρχεί πάνω από την πόλη. Με τα 999 σκαλιά του χαρίζει από την κορυφή του μια υπέροχη θέα της πεδιάδας των Μυκηνών ακι του Αργολικού Κόλπου. Επίσης είναι εφικτό να ξεκινήσετε από την κορυφή με αυτοκίνητο ή ταξί.

Περάστε χρόνο κάνοντας βόλτες στα όμορφα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης παρατηρώντας την αρχιτεκτονική που έμεινε πίσω από τους παρελθοντικούς εξουσιαστές των Ενετών και των Οθωμανών. Χαλαρώστε στην πλατεία Συντάγματος απολαμβάνοντας ένα παγωτό ή διαλέξτε μίας από τις πολλές ταβέρνες και καφετέριες του παραλιακού δρόμου μπροστά στο λιμάνι.

Οποιαδήποτε ώρα και να επισκεφθείτε το Ναύπλιο έχει να προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα.

Βίντεο του Ναυπλίου

Ένα μικρό βίντεο με εντυπωσικά πλάνα της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, και μερικά από τα ιστορικά κτήρια, μνημεία και μουσεία. Όλες οι έπαινοι για το βίντεο ανήκουν στον χρήστη του Youtube Simon Asipian.